Gepost door: albatrossers in het buitenland | juni 22, 2009

22.06

Vandaag was het de eerste echte officiële trainingsdag. Alles moest snel gaan, briefing om 10:00 eerste start om 11:00. Dus voor de briefing gemonteerd en nadien in de grid afgeplakt. Tijdens de briefing kregen we dan de opdracht die gevlogen mag worden. Voor de club hadden ze een 365 km racing task verzonnen. Eerste start volgde om 11:15. Het slepen verloopt hier enorm snel, alleen spreken ze enkel Fins. Zodra je “veda” hoort zorg je maar beter dat je alles vast hebt. Op 600m van de sleper en meteen een bel in tot 1300m. Als het hier in Finland goed is , is het echt GOED ! Peter en ik zijn dan tegen 1205 samen afgevlogen. Eerste been schoot redelijk snel op en met 91 gemiddeld het keerpunt gerond. Pieter was een 5 min na ons vertrokken en begon ons al in te halen. Richting het tweede keerpunt een klein beetje liggen prullen en al snel zat de ganse groep bij elkaar. Echt een super zicht al die bakken die liggen te racen. Het derde been ging ook nog behoorlijk, maar op been vier ging het al bijna mis. Net na het ronden van het laatste keerpunt met de nodige moeite op 200 m kunnen aanpikken. Gelukkig zijn de landingsmogelijkheden er wel. Toen ik eindelijk terug op 1200 m zat was ik het zo beu geraakt dat ik snel de opdracht heb gefinished en daarna geland. Peter en Pieter waren ondertussen samen op pad. Ze hebbben de opdracht “gefinished” en daarna heeft Peter nog 466km en Pieter 510 km gevlogen. Voor Pieter zijn eerste 500 ! Tijl heeft vandaag vrij gevlogen. Hij wou liever de omgeving nog een beetje verkennen. Uiteindelijk als allerlaaste geland. De organisatie was al 3 keer komen vragen waar de 21 uithing 
Het weer is hier echt schitterend. Het begint al vroeg, cumulus om 09:15 en eindigt laat. Aan de westkant van Rayskala zijn er enorme velden met laag gewas, oostelijk zijn er iets minder. In een cirkel van 10 km rond het vliegveld is het enkel bos en meren wat de klok slaat.
De omgeving is mooi om in te vliegen en de zichtbaarheid meestal enorm goed.
Voor morgen twijfelen we nog een beetje. Ik wil wel vliegen maar zeker niet te lang, Pieter en Peter gaan waarschijnlijk met hun grondploeg een vluchtje doen in de K21. Voor Tijl wordt het een knutseldag. De discus heeft water in de cockpit en dat moet verholpen worden.

http://picasaweb.google.com/JWGC20092S


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: