Gepost door: albatrossers in het buitenland | juni 26, 2009

26.06

Vandaag heeft de organisatie speciaal een kleinere opdracht gegeven om het tactischer te maken. We hebben het geweten. Voor de start begon iedereen te pokeren. Spectaculair moet ik zeggen met 30 bakken in een bel van 0,5 tegen ( en in) de wolkenbasis. Zeker een klein uur heeft iedereen liggen wachten. Knap ook om langs de basis door te klimmen! Daarna afgevlogen samen met Peter. Pieter is een paar minuten later ook gevolgd. Het eerste been was gewoonweg geweldig, een mooie straat en 128,4 gemiddeld over 77 km. Heel de vlucht ging het bijzonder hard. Pompen van 3 tot 4 m/s en steken tussen de 140 en 170. Het weer is gewoonweg ongelooflijk hier! De basis vandaag was 2400m, jammer genoeg mochten we maar tot 2300m klimmen. Gelukkig dacht ik hier nog net op tijd aan => 2285 is net laag genoeg! 🙂 Uiteindelijk een iets te trage finalglide gedaan en 96,3 gemiddeld gevlogen! Peter was een paar minuten na mij ook binnen en vond het ook een geslaagde vlucht. Pieter was iets minder gelukkig, ergens in het begin van zijn vlucht had hij een probleem met 1 van zijn bugwipers. De wiper was van de vleugel los en lag tegen de romp. Hierdoor verloor hij zowel in de steek als in het klimmen. Tijl heeft ook een toffe vlucht gehad samen met de Zwitsers! Iedereen is het erover eens, Finland in deze condities is ZALIG !!
Morgen verwachten we opnieuw grote proeven !

Er zijn weer nieuwe foto’s


Responses

 1. Dag Stijn,

  Erg mooie vluchten en zonder twijfel reeds veel ervaring opgedaan!
  Veel succes nog en grts aan de hele bende.

  Jan.

 2. Yo Stijn,

  Goed gevlogen de laatse dagen, elke dag een beetje beter. Gewoon rustig opbouwen en dan eindigen als beste Belg in de Club Klasse!

  Grtz,

  Ken

 3. Magnifieke vluchten. We zien dat jullie daar goed jullie mannetje staan en vooral dat jullie zich daar rot amuseren. Geniet er nog van. Mocht de gelegenheid zich voordoen, willen jullie dan eens enkele groepsfoto’s maken. Eén van de 4 piloten en één van de volledige Belgische delegatie.

  Doe zo verder,
  Heikki


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: