Gepost door: albatrossers in het buitenland | juli 30, 2009

Vliegdag 5

Woensdag 29 juli:

De voorspelling dat een front op komst is komt uit en maakt dat enkel Raf een vluchtje van een uur maakt. Net voor Raf vertrok kregen we bezoek van Jan Evens en Jacky Vanhoutte die op doorreis waren van Fuentimilanos naar huis. Nadat Jan en Jacky terug vertrokken waren en de Jeans was weggezet voor de nacht zijn we nog lekker gaan genieten van de goede franse keuken.

Donderdag 30 juli:

Op woensdag gingen de geruchten rond op het vliegveld dat het donderdag niet goed zou zijn. Nochtans spraken alle meteo’s dit tegen. Velen van andere clubs zijn hierdoor vroegtijdig naar huis gegaan om dit weekend niet in het druk verkeer te staan. Wij daarentegen geloofde er allemaal in en stonden dan ook om iets na 12u gereed in pist onder een hemel met cumulus. Hugo en Simon schreven een 500km uit, ikzelf een 300 met de Jeans. Het eerste uur werd er goede vordering gemaakt onder de cumulus maar zoals verspeld begonnen deze op te lossen. Dan maar door in het blauw waar ze dan weer net iets moeilijker te vinden waren en de gemiddeldes omlaag gingen. Zowel voor de 500km als voor de 300km ging het niet zo snel als we wel zoude willen en al snel werd duidelijk dat het een lange vlucht ging worden. En lang werd het ook, na gered te zijn door een brandpomp geraakte ik toch op final glide voor Isso, Simon die net voor Romorantin zijn proef afbrak (jammer genoeg zijn 500 mislopen) lande samen met mij na 6u30 vliegen.
Hugo kreeg er maar niet genoeg van en voegde nog 70 km vrije vlucht toe aan zijn 510km! Weeral een geslaagde vliegdag met meer dan 18 vlieguren en 1300 km overland in drie vluchten…


Responses

 1. helaba ,
  Das ondanks alles nog eens goed nieuws , je ziet wel de echte piloten geven niet zo snel op . Probeer dat vandaag nog eens opnieuw .
  dan hebben jullie weer heel wat te vertellen later aan jullie kinderen en kleinkinderen en……
  Vlieg ze en nog een veilige terugreis

  groetjes

  filip

 2. Een dikke dikke proficiat aan Remie voor zijn 300km. Maak maar dat jullie thuis zijn zoadat we alle verhalen in detail kunnen horen en veel foto’s kunnen bekijken!

  Groetjes uit het wisselvallige België!
  Ben

 3. Proficiat voor de mooie vluchten daar in Issoudun, naar mijn gevoel mogen jullie dit jaar niet klagen over Issoudun!
  Nog een mooie thuisreis
  Groetjes
  Eddy

 4. Wat is het interessant dat we jullie prestaties op deze manier kunnen volgen. Heb nu pas al de verhalen kunnen lezen. Raf proficiat met je 50 km! Remi de eerste 300!! Knap. Hugo weer een 500 bij op de teller. Simon een aantal mooe vluchten, misschien vandaag een 500?
  Jammer dat ik er zelf niet kon bij zijn. Misschien volgend jaar?

  Prettige, veilige terugreis en tot kijks op Albatros.

  Carl

 5. Dag Remi,

  Ik heb het nu pas door dat ge uw eerste 300 gevlogen hebt.

  Van harte proficiat.

  Ook aan de hele Issou-groep voor de mooie prestaties.

  Grts,

  Jan


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: