Gepost door: albatrossers in het buitenland | juli 20, 2011

Fuentemilanos Dag 6-9

Time flies in Fuentemilanos, de laatste dagen niet zo trouw geweest aan mijn afspraak om iets in deze blog te schrijven. Of we nu vliegen of niet, de dagen lijken hier altijd zo snel voorbij te gaan.

De voorbije dagen waren eigenlijk een herhaling van de dagen ervoor qua activiteit en weertype. We hebben een tweede keer regen gehad. Kenmerkend hierbij is dat het in de namiddag meestal volledig omslaat naar een blauwe hemel met thermiek met in de tussenperiode cumulus die nooit lang aanwezig blijft.

Zaterdag was de betere dag van de afgelopen week met wat meer cumulus op het einde van de dag. De afstanden zijn tot nu toe beperkt gebleven tot vluchten van maximum 300km voor Albatros. Walter Geenen van de KAC heeft op maandag nog maar eens zijn kunnen getoond door als enige die dag te vertrekken op afstand en een opgegeven proef te vliegen van 400km!

De dagen hierna is er door albatros enkel breed lokaal gevlogen in afwachting van het terug opwarmen van de temperatuur, noodzakelijk om het bekende fuente weer te genereren.

Op maandag zijn zowel Hugo, Ken (Sorry was je vergeten in de eerste versie!) en de vrouwen van Geert en Guy aangekomen. Zelf heb ik kunnen meevliegen met Kris Van Dam (De meeuw – Zoersel) in een Twin I om zo de bergen wat van dichterbij te leren kennen. Een zeer plezante vlucht!

Vandaag is nog maar de tweede dag van de cyclus, dus blauw, maar dit zou normaal moeten verbeteren in de komende dagen.

Tot de volgende!


Responses

  1. Ter verduidelijking, bij de eeste foto zitten alle cumulus voorbij de bergen in de TMA van madrid. Een kilometer of vijf meer naar het westen of oosten maakt het verschil tussen droom weer en…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: