Gepost door: albatrossers in het buitenland | augustus 5, 2011

Dag 4 gestart en uitgeregend.

Deze nacht de hele tijd geregend. De luifel van de camper had het begeven onder het gewicht van het water. Toen ik het ding terug omhoog duwde om de schade op te meten kreeg ik meteen een echte koude douche. Goedemorgen Bailleau…
Tijdens het ontbijt krijg ik een sms van de wedstrijdleiding (echt handig!) dat de briefing van 10u30 pas om 12u00 zal doorgaan.
We geloven er niet echt in en maken plannen om deze namiddag samen met de Setons en de kids naar het Playmobilpark bij Parijs te gaan. Voor het vertrek toch nog even langs de briefing om te luisteren. De wedstrijdleiding denkt dat er deze middag een klein venstertje komt dat vliegbaar zal zijn. Tegen de zin van de kids gaan we dus maar opbouwen, want om 14u30 voorzien ze de eerste start. Om 14u10 gaat de Falke omhoog voor een snuffelvlucht. Hij vliegt enkel rechtdoor, komt terug landen en we wachten nog wat. Omstreeks 15u gaat hij nogmaals naar boven en de startprocedure begint. Ik sta vandaag op de derde rij en al snel slepen ze me op richting regen en onweer. Ik kruip na het loskoppelen op 500m tot tegen de basis die maar 650m-700m hoog is. hier moeten we het dus mee doen vandaag. Wat komt dat onweer toch snel dichterbij… Het hangt nu pal op ons eerste been. Het wordt dus rondvliegen om aan de eerste sector te komen. Shit! Regendruppels op de kap van de R1 weg hier, en op naar het noorden. Het druppelt nog harder, dan maar wat meer opschuiven richting het plein. Als ik op 250m overhead kom staan, staan er al 11 kisten terug op de grond en ik besluit dat ook snel te gaan doen. Downwind en base gaan tegen 130km/h want ik wil niet in final in de regen hangen. Bij het afronden begint het terug te tikken op mijn kap. Snel eruit en met een rolletje tape alle gaatjes dichtgekleeft, inclusief de remkleppen en de cockpitrand. Er heerst ondertussen chaos op het plein. De klasse grand vols staat nog op de grid en die proberen ook hun toestellen voor de regen te beschermen. Terwijl het steeds harder gaat regenen komen uit alle richtingen kisten binnengevlogen, meestal zonder circuit. Er wordt met Jaxida’s gesjouwd, sommigen proberen in de haast nog af te bouwen en terwijl de hemelsluizen opengaan komen er nog steeds toestellen binnengestormd. Niet de meest fraaie landingen! De R1 staat ondertussen voor zijn remorque te douchen en ik ga schuilen onder de luifel van de camper. Op weg daarnaar staan echter 2 Hollandse grieten natte-T-shirt-show te houden. Ze zijn met de auto en aanhanger van het pad (eigenlijk een beekje nu) geschoven.
Daar pa en ikzelf toch al zeiknat zijn gaan we mee helpen sjouwen. Uiteindelijk een trekkabel over de bol van mijn golfje gelegd en de auto eruit getrokken. De twee meiden kunnen hun vader dus gaan ophalen, we kunnen hem trouwens zien staan op 900m van het plein. En zo zullen er nog heel wat op enkele km’s stranden? Gelukkig hebben ze hier niet de omgeving van Kiewit.
Weer een memorabel dagje, maar nog steeds voor gene meter gevlogen…

Ciao

Jakke


Responses

  1. Ge zijt wel ervaring aan het opdoen!! in de regen bedoel ik:)
    Fijn verslag


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: